Markedsbetraktninger hittil i år

Under stålmessen i Düsseldorf i april hadde vi muligheten til å møte mer enn 1200 leverandører og produsenter som er relevant for oss og våre kunder. Det er få steder bedre egnet til å oppdatere oss på dagens markedssituasjon og fremtidsutsikter.   

Pris og grønnere stål er tema som har fått betydelig oppmerksomhet, og det er ikke uten grunn. Kravene til bærekraftige alternativer øker kontinuerlig, både fra myndigheter og kunder. Og, vi i Smith Stål kan sikre våre kunder tilgang på grønnere stål med vesentlig bedre EPD nivåer, spesielt når det gjelder bjelker, hulprofiler og plater. I tillegg har vi nettopp lansert RESTÅL som er vårt mest miljøvennlige alternativ hittil. Vi benytter avkapp som tidligere har blitt solgt som skrap til å lage stålprodukter.  Sveiseoperasjonen gjøres av vår partner PCS Construction Norway som innehar Norges eneste godkjenning for system for gjenbruk av stål til lastbærende stålkonstruksjoner. Dette sikrer at våre sammensveiste produkter har minst samme styrke som nye produkter som kommer fra et stålverk.

Utover det, fører politisk usikkerhet og sanksjoner til forstyrrelser i handelsstrømmene. På tross av dette er stålprisene relativt stabile som følge av moderat etterspørsel, men vi forventer en svak økning i tiden som kommer.  Metallprisen har den siste tiden gjort et byks, dette ser vi spesielt på kobber og aluminium.

Opprettet
02.05.2024
Oppdatert
02.05.2024