Smith Stål inngår en intensjonsavtale med SSAB

Smith Stål og SSAB møttes i Trondheim i forrige uke og signerte en intensjonsavtale om leveranser av fossilfritt stål. Avtalen har som hensikt å styrke hele verdikjeden for våre felles kunder.

Vi ser frem til å snart kunne levere SSABs fossilfrie stål til våre kunder i Norge. Som en av de tre største stålforhandlerne i Norge, føler vi på et stort ansvar når vi leverer til industri-, bygge- og offshore-segmentet. Det tar vi på alvor, sier Eirik Berg, direktør i Smith Stål. 

SSAB har en ambisjon om å revolusjonere hele stålproduksjonsprosessen. De samarbeider med jernmalmprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet, for å utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stålproduksjon. Dette innebærer at koks, som tradisjonelt har blitt brukt i jernmalmbasert stålproduksjon, erstattes med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Denne prosessen eliminerer utslipp av karbondioksid i stålproduksjonen. 

Jeg er veldig glad for at vi nå har Smith Stål som samarbeids- og distribusjonspartner til våre svært viktige hjemmemarkeder. Sammen bygger vi en sterk verdikjede av fossilfrie produkter til nordiske kunder, sier Matts Nilsson, salgssjef for Sverige og Norge.  

For mer informasjon, vennligst kontakt: Eirik Berg, direktør i Smith Stål, tlf: +47 480 49 94 00, eirik.berg@smith.no eller Matts Nilsson, salgssjef for Sverige og Norge i SSAB Europe, tlf: +46 70 331 7519, matts.nilsson@ssab.com

Opprettet
07.10.2024
Oppdatert
07.10.2024