Fossilfrie leveranser til hele Østlandet

Vi jobber kontinuerlig for å bidra til å redusere fjerdedelen av EU’s klimagassutslipp som veitransport står for. Samtidig jobber vi intensivt med ruteoptimalisering, som er et nødvendig supplement til mer miljøeffektive kjøretøy for å oppnå klimanøytral transport i tråd med Parisavtalens krav.  

På Østlandet tilbyr vi fossilfrie leveranser som standard når vi leverer stål og armering til våre kunder. Det nyeste tilskuddet er nå en lastebil med 460hestekrefter og 2300Nm, utstyrt med Scanias nye generasjon gassmotor. Denne er både energieffektiv og kraftig, med en estimert rekkevidde på opptil 700 km. Lastebilen kjører på flytende biogass (LBG), et klimavennlig drivstoff produsert fra nedbryting av organisk materiale som plantedeler, matavfall og husdyrgjødsel. Lastebilen kan frakte lengder opp til 20 meter. 

For å realisere samfunnsoppdraget vårt – å bygge bærekraftige lokalsamfunn, er vi i midlertid avhengig av infrastruktur som ladestasjoner for el-biler og fyllestasjoner for biogass. Dette er avgjørende for at stål og byggevarer skal kunne transporteres klimanøytralt, helt ut til de ytterste øysamfunnene. Vi følger med spenning og forventning med på utviklingen, og står klare til å utvide den fossilfrie flåten vår ytterligere.

Opprettet
11.10.2024
Oppdatert
11.10.2024