Ny slipemaskin til Smith Stål – helt unik i verden. 

Nylig ble produksjonshallen ved vårt stålanlegg på Straume i Bergen utvidet med ca. 800 m2 for å få plass til en ny og helt unik slipemaskin. Utvidelse av hallen er delvis bygget med gjenbrukte byggematerialer, som et ledd i selskapets bærekraftstrategi.

Maskinen, sammen med utvidelsen av hallen, innebærer en betydelig investering som vil forbedre vår evne til å slipe stålbjelker for offshore-næringen på en mer effektiv og tryggere måte.   

Den nye slipemaskinen er unik i sitt slag i verden, spesialdesignet for å slipe kantene på stålbjelker som benyttes i offshore-konstruksjoner. Tidligere ble denne jobben utført manuelt, men er nå automatisert, hvilket reduserer tidsbruken betraktelig og øker sikkerheten for operatørene. Maskinen er utstyrt med åtte slipehoder, som behandler 12 meter stålbjelker på cirka seks minutter, sier direktør i Smith Stål, Stein-Yngve Iversen.  

Den presise slipingen forbedrer ikke bare overflatekvaliteten, men bidrar også til å redusere sprekker og svakheter som kan føre til strukturelle feil over tid. Maskinen sikrer dermed at stålbjelkene oppfyller de høye kvalitetsstandardene som kreves for å tåle de utfordrende forholdene offshore.   

11.09.24 feiret vi vår nyinnkjøpte slipemaskin med besøk av ordføreren i Øygarden kommune med høytidelig snorklipping, kaffe og kake.

Gratulerer til ansatte og kunder med ny maskin og bygg. Det er imponerende å se hva en slik investering kan gjøre både for produkt og HMS. Øygarden kommune er i vekst og utvikling - det er derfor avgjørende med gode lokale leverandører som satser for fremtiden, sier Ordføreren i Øygarden kommune, Tom Georg Indrevik.

Smith Stål i Bergen er en ledende leverandør av stål, metaller og armering til en rekke ulike og spennende prosjekter, hvor energisektoren og offshore-næringen utgjør en betydelig andel av vår kundeportefølje, og i økende grad til prosjekter innen fornybar energi.  

Investeringene i både ny hall, slipemaskin, samt en ny sag som har økt kapasiteten vår betraktelig, er avgjørende for vår fremtidige utvikling og konkurranseevne. 

Opprettet
06.09.2024
Oppdatert
11.09.2024